Anotace: Jan Nepomucký
Kdys v raném středověku,
kousek tebe, hledal klíč k branám nebe
Kruciát, katem pohanů
i jiných zrad buranů
Na bílém koni, plášti a kříži
na zádech, bojoval bys na nádech
Dál v čase, kousek z tebe
patron lodníků, po proudu řek...
Nechal odplout všechno to smetí,
co zaneseno lidskou zveří
A z černých vod bude
díky tobě křišťálová
Když z mostu byl jsi shozen
umučený králem a proč ta cena?
Dnes je ti už jedno, tvář máš svatou,
svědomí čisté, na stovkách soch, Jane...
Skutky svatý, zázrak největší,
tvůj živý jazyk po smrti,
z kostí, tvé svátosti
moc se mí líbí jak píšeš ST :-))
21.05.2020 08:51:50 | Iva Husárková
Je mi ctí Ivo :) dekuji
21.05.2020 09:21:16 | Isla