Svárovská stávka
Potkal tkadlec tkalce
cestou do Svárova
bohužel děti a starce
nikdo předem nevaroval
Lidé stávkovali z jara,
když jim mzdy klesly
z komínů vyhasla pára
a dělníci to zle nesly
Sotva snížili lidem platy
z továren vyběhli davy
a ztichly stroje na šaty
od Tanvaldu, po Plavy
Strhla se krvavá řež
mezi četníky a dělnickou třídou
lidé řvou: ,,do vřavy běž
a bojuj s všudypřítomnou bídou''
Přečteno 257x
Tipy 4
Poslední tipující: Iva Husárková, mkinka
Komentáře (1)
Komentujících (1)