Anotace: …
Pár dob po hodině páté
se měsíc rázně vyšvihl
Hleď zlomek vzatý z celku
sotva může být dukátem
Leda by v peci zjihl
tak znovu nabyl svou délku
jak dlouhé bývaly mince
ty za Fridricha z Falce
a rozhodnutí prodejná
jak za Albrechta z Valdštejna
Prodejná jak Valdštejn začnu teď používat v běžné mluvě! :D díky za obohacení slovníku ;)
21.05.2023 16:26:04 | MatyhoZmaty
Valdštejn změnil strany z prospěchu i prozíravosti.
Nakonec měl natolik početnou svou vlastní armádu a sílící vliv, že musel být zrazen vlastními tělesnými STrážci a probodnut nejspíš na pokyn panovníka
21.05.2023 22:30:47 | kudlankaW
měsíc je plavidlem a iluzionista nikdy nevíš co chystá.)
01.11.2022 07:19:07 | xoxoxo
Barde, kam na to chodíš.
Rozhodnutí i dnes se zdají podobná pštrosímu vejci v hnízdě křepelky.
;-))
30.10.2022 20:32:29 | Fialový metal