Na svatého Martina
Na svatého Martina
bělouš zůstal ve stáji
snad nalokal se vína,
aby vyklouznul potají
Ženy už pečou husy
a dolévají vínem džbány
na chvíli sněžit musí,
ať mráz brousí hrany
Martin jede na koni,
až za ním plášť vlaje
když jídlem dům zavoní
první sníh hned taje
Místo sněhu, slunce pálí
když se zima trůnu brání
však my lidé světaznalí
brzy projdeme bílou plání
Přečteno 237x
Tipy 9
Poslední tipující: Stanislav32, mkinka, Tvbm, šerý, Bufik, jenommarie
Komentáře (7)
Komentujících (4)