Anotace: Na houpačce s úsměvem i pláčem.
"*"
"***"
Pár ostrovů v moři
Proroctví a podobenství
Mé lásky
Michaldy Kumany
Královny
Ze Sáby.
"***"
Proč jsem jí ... jedinkrát udeřil slovy
Pocuchal vlasy sliby
Svazkům téměř nevěřil
Proč dělám ... ty samé chyby
Již téměř ... tři tisíce let
Jsem mocný muž
Jako uhlík žhavý
Štěstí ... láska ... sex
Co se mi ... tak líbí
Když vypráví
Leží na zádech
Hlasitý ... vzdech
Druhý, třetí, čtvrtý, pátý
Každý den.
"***"
Proč se divím
Proroctví se plní
Praha pod hladinou ... moře lidí
Vir agresivní
Z východu i dálného severu záblesk
Nahá
Čistá a moudrá
Stále stejná
Krásná jsi
A český lev ... se téměř ztrácí.
"***"
Zvláštní příležitost
Zapálit svíčky adventní
Na první pohled
Všeho (všude) dost
Slunečních paprsků
Doušků vody
Hlubokých lesů
Tichých zákoutí
Modrého nebe a šílených zisků.
"***"
Mlhavý večer se vkrádá
Má Sibylo ... má lásko
Proč se oblékáš
Proč mě ... opouštíš
Právě teď.
"***"
HOUPYTY HOUPY HOU
Zítra život ... nový vidíš.
"***"
"*"
Děkuji Ti Dejve.
Život se s námi mazlí jinak.
***
Šalamounsky řečeno ... odešla.
Jak rád jí hýčkal ... večer co večer.
***
Řekla jen ... "Čau králíčku".
"Spěchám tam ... kde plamínek zažehnut je třeba!"
"Lidé hříšní ... na mě budou dlouho vzpomínat."
02.12.2022 17:39:01 | Fialový metal
Fantastiko brachu, tady se sžívám s tvým perem srdceduší * Protkáváš všudypřítomné
01.12.2022 10:29:23 | Dejvis
Velmi citlivě napsaná Vašku.
Četla jsem kdysi knihu o M.Kumaně...Dokonce se mi dostala do ruky kniha o jejích proroctvích psaná ve staročeštině. Neuvěřitelné, co se vše plní....
Jen se malinko obávám těch proroctví, která nás ještě prý postihnou....
Přeji krásnou dobrou noc a děkuji za tyto verše.
29.11.2022 22:34:30 | Jarunka
Děkuji Ti Jarunko.
***
Vztah mezi královnou ze Sáby a králem Šalamounem mě inspiroval již v minulosti k napsání několika krátkých textů ve veršovaném poselství.
Teď jsem spíš brnkal na pocit štěstí a lásky.
Je zajímavé občas "sáhnout pro radost do daleké minulosti".
Měj se krásně.
29.11.2022 23:52:20 | Fialový metal