Vzal ďábel babu na plece
Anotace: Parafráze na jednu píseň z 16. stol.
Vzal ďábel babu na plece, chytla se ho za rohy. A takto ona mu vece: "Chtěj' tancovat mé nohy !"
A ďábel babu zdatně nes' přes potoky a lesy.leč baba těší se na ples, ženskou přec čert neděsí.
"Hej, ďáble, pospěš rychleji !" (Bába ho patou bodne.) "Tam, kde se v tanci vrtějí od večera až do dne.
Proč se tak loudáš, kozlíku ? Hrom do tebe a štíři ! Chci slyšet ryčnou muziku a sukni v tanci vířit !
I kdyby svatá oblaka měla v své půli rupnou, mne nic jiného neláká, než při skočné si dupnout !
A doufám, že tvé pekliště má tanečníky boží. To pamatuj si pro příště, než bábu si naložíš !"
Tak ďábel pozdě litoval, kam že to dal své oči a málem se i křižoval, dodnes s ním bába točí !
Přečteno 283x
Tipy 14
Poslední tipující: Iva Husárková, Frr, Dominik Plesr, Bufik, Stanislav32, šerý, Sonador, Marten, DraculaVonBambula
Komentáře (7)
Komentujících (6)