Bitva je skončena, všude jsou padlí
Hrad, který životem oplýval, zahalen je tichem
Poslední bojovník sehnutý k zemi tiše se modlí
Spatřen je místním přeživším mnichem.
Marně se, Synu, k Bohu teď modlíš
Vždyť všechny jste pobili a nikdo už nežije
A Bůh vrahy neslyší, marně se snažíš
Náš Pán se nad tebou jen těžko už slituje.
Rytíř hned povstává a na mnicha zrak upírá
Vždyť modlím se ke stejnému Bohu co ty
Podívej kolik z nás tady teď umírá
A každou duši čeká cesta do temnoty
Tvůj král nejdříve naši zem napadl
A ten můj stejnou mincí mu oplatil
Každému z nás domov se rozpadl
Boha však nikdo z nás nikdy neuplatil
V jeho jménu jsme do bojů se vrhali
Před jeho zraky tisíce z nás zemřeli
Jen se podívej, jak životem jsme mrhali
Místo abychom o sebe navzájem se opřeli
Rytíř se otočil a posbíral svoji zbroj
Mnichovi už více nevěnoval pozornost
Však brzy vzplane mezi nimi nový boj
A jedině smrt jim nabídne svou volnost