Anotace: Vzpomínka na film Gladiátor a seriál Spartakus.
Před vraty už zástup stojí
Bojovníky smrt tam čeká
Koloseum přivítá je
Mezi lidem radost velká
Pokud zemřeš, budou jásat
Milují ten krve pach
Sevři meč a nasaď helmu
Hlavně nesmíš cítit strach
Do arény nastupují
Lidé, vozy, divá zvěř
Bojovat do posledního
Svojí duši Bohu svěř
Diváci jsou nadšeni
Je to pro ně zábava
Velká bitva došla konci
Rázem ticho nastává
Císař povstal, zvedá ruku
Jeho gesto rozhodne
Palec nahoru či dolů
Kdo výsledek uhodne
Bil jsi se, jak nejlíp umíš
Jen pro jejich potěšení
Teď však míří palec dolů
Víc už tady pro tě není