Anotace: K blížícím se narozeninám gen. Vojcechovského
Nesklápět hlavu nikdy více,
hrdinně bojovat o hranice.
Slova ta, bohužel, nedošla k cíli,
v národa našeho nejhorší chvíli.
Muž zocelen tajgou bez konce,
potupně přihlíží souhlasu pitomce.
Dvakrát pod Uralem dobyl město,
na obranu vlasti to nestačilo přesto.
Před lety s bratry vládl Magistrále,
ta vzpomínka nechť vytesána v skále.
Odvlečení, gulag a smrt přišly dále.
Vzpomínáme, pane generále.
... díky za tuhle vzpomínku... dnes už skoro nikdo neví, kdo byl generál Vojcechovský; bohužel... pokud zapomeneme na svou historii, prožijeme si ji znovu... jen v obráceném gardu... opravdu dík... Jt
22.10.2024 21:11:37 | mravenec