Zrodenie Mŕtveho
Krčí sa v priepasti,
temnotu dýcha.
V zasnenej večnosti,
strateného ticha...
Leží jak v bolesti,
stráca sa hlasom.
V ospalej večnosti
boh nieje jasom...
Tam dolu v priepasti,
v ozvenách mlčí...
Už niet väčšej bolesti,
než tá,čo ho mučí...
xxx
Podám ti kalich
svetského jedu,
za ľudský hriech
zbavíš sa smädu...
Povstaň môj synu,
v krvi čistých...
Napraviť chcem chybu,
čo spáchal svet živých...
xxx
Hmla len ako rieka preteká,
do ustlaného hrobu cintorína.
Kde tiene desia človeka
a mesačný svit chlad objíma...
Přečteno 418x
Tipy 23
Poslední tipující: Gabrielle, PANGÁSIUS, Kara Lee Exl, Sleepwalker, Charibeja, Elissbeth, labuť, E., Bíša, Psavec, ...
Komentáře (7)
Komentujících (7)