Noc děsu
Úplněk toulavý,
do temnot lapený,
vyhlédl z černého nebe.
Krvavě zbarvený
poslal mi znamení.
Mlhy jdou po blatech,
beztvará mámení
ze kterých zebe.
Množí se,číhají,
tají dech,
chtějí mi uloupit tebe.
Výpary z močálů
pradávných časů.
Světýlko z vřesu
v hada se splétá
povětřím létá,
s žhnoucíma očima
prastarých běsů.
Bledý svit do bažin láká.
Náhle,čelisti cvakly,
drápy tě stínají.
Nastává hodina vlkodlaka.
Ticho.
Konečně svítání.
Na poklidné hladině
bledý svit měsíce.
Od noci pročištěn
vzduch se zdá svěží.
Nastává nový den
v dálce zvon vyzvání
kolik v té bažině
jak časy běží
nešťastných blouznivců leží.
Přečteno 494x
Tipy 27
Poslední tipující: Markéta Hl., Bíša, Lachailla, NikitaNikaT., Indigo, Marfuša, Házté, Hazentla, nejsembásník, Juraj Hrom, ...
Komentáře (10)
Komentujících (9)