Noc snů
Anotace: Báseň je součástí nedokončené sbírky Oběť. Jejím vypravěčem je opět Elena, nyní však báseň zachycuje konkrétní večer.
Sbírka:
Oběť
Noc snů
Dnes zas černý večer,
má víčka ztěžkla snem
a do něj kdos temně šeptá,
bych z chýše vyšla ven.
Jako v transu, omámená,
v malátnosti spánkové
vstávám a jdu ke dveřím,
skřípe dřevo bukové.
Bosá jsem, jen v nočních šatech,
a venku zima, chlad večera.
V nebi září kruh úplňku,
kraj Luna barví do šera.
Až v půli cesty k lesu,
co za domem se tyčí,
mě strnulosti zbavilo
táhlé vytí vlčí.
A přede mnou, jen kus dál,
v stínech stromů posledních,
kdos jistojistě ukryt stál;
v těch hodinách nevšedních.
Přečteno 497x
Tipy 7
Poslední tipující: Žárovka, Charibeja
Komentáře (0)