Zabila, Zabil

Zabila, Zabil

Zabila, je to stvůra, vrah!
Jde na popravu, v očích strach.
Kat znuděně si píská,
Smrt ve vlasech ji víská,
Svýma rukama od krve.

Dívka mladá, sotva patnáct let,
A už pro ni končí svět.
Udělala chybu, za ty se platí,
Osud desetkrát ti vrátí,
Když vzepřít se mu odvážíš.

Pár sladkých slov, polibků pár,
Nevinnost padne, je to tvůj dar.
Jedna noc ve znamení vášně,
Bohužel, on nebral to tak vážně.
Odešel, ona však nezůstala sama.

Porodila dítě, holčičku sladkou,
Ona však nechtěla být matkou.
Trochu zmáčknou krček,
A je mrtvý, skrček.
Pak jí dojde, co udělala…

Teď tu klečí, hlavu na špalku,
Nedoufá v žádnou fialku,
Co mohla by jí zdobit hrob.
Křičí vzhůru : ,,Jen se zlob!“
K Bohu, co ji neslyší…

Katova maska, je červená jak krev,
Však v jeho očích, vidí hněv.
Poznává oči toho, koho milovala,
Toho, kvůli komu mordovala.
Toho, kdo ji opustil.

Tupý úder sekery,
Najednou nic nebolí.
Hlava kutálí se, oči dokořán.
V nich láska, touha, nenávist.
Všichni slyší druhý sekery hvizd.

Kat padá k zemi,
Proč to udělal?
Nikdo neví.
A ta, která věděla,
Jeho rukou zemřela.
Autor Juliete, 27.08.2009
Přečteno 626x
Tipy 18
Poslední tipující: Izza, susana načeva, no.signal, WAYWARD, Hedvika, carodejka, vincent christian böll, Charibeja, strašidýlko-střapatý, Trauma, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Pravda morbidní ale já prostě tvoje básničky miluju :D

08.11.2009 21:59:00 | no.signal

líbí

...gratulace k 200 :)

27.10.2009 15:28:00 | WAYWARD

líbí

Trochu prudka basnicka ale velmi hezka, vidim ze jsi do ni vlozila vse aby vyznela tak trochu morbidne a to je prima, pekne jsi vystihla ten pocit.

11.09.2009 11:43:00 | carodejka

líbí

velmi pěkná báseň...

07.09.2009 23:20:00 | vincent christian böll

líbí

Sice možná trochu porbidní, ale pěkná. Rýmuje se ti to fakt dobře, je to radost číst. :-)

27.08.2009 19:08:00 | Alasea

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel