Nad šálkem čaje
Nad šálkem černého čaje
v kouřem načichlé čajovně,
mladinká duše si s verši hraje,
a svíce vrhá čarovně
své světlo na hnědý stůl.
Jako stíny stromů v sadě,
slunce na včelí úl
a císař na svém hradě
tančí s vlastním stínem
a nedbaje prachu
popíjí víno s blínem
- pohár čirého strachu,
který trýzní duše v pasti,
srdce umělců pod nebesy,
a vhání tvářím gesta slasti
jež nikdo poznat nepřeje si.
Přečteno 453x
Tipy 5
Poslední tipující: Veru, Okřídlená Lištička, Charibeja, E.
Komentáře (1)
Komentujících (1)