Půlnoční hodinka
Anotace: když k půlnoci hodiny se přiklání a za okny jen sníh a tma
Za okny se pomalu šeřilo,
tma svým drápem tupým,
do ocasů ještěrek,
své skřeky ztupuje.
Na plast od parapetů,
dopadají jemná ťukání,
co v skřípění se mění,
když první mráz, třese se zimou.
Skrz sklo nepromokavých děr,
svůj pařát tma snaží se vtlouct,
seknout po lampě, vytáhnout proud,
a obelstít zdi a své tretky zout.
Jen pokládá se po peřin,
hned vedle tmavých očí,
když v hodinách odbijí půlnoční,
hodina duchů a tmy senzační.
Přečteno 566x
Tipy 6
Poslední tipující: Bíša, ziriant, Květka Š.
Komentáře (0)