Náměsíčná
Měsíc v úplňku vysoko na nebi stojí,
znám pár lidí co úplňku se bojí,
do srdce se mi vkrádá chlad,
měla bych se snad taky bát?
S obavami nakonec neklidně usínám
a dál už vůbec nic nevnímám,
ráno jež mělo by přinést rozhřešení,
naopak vše v horší mění.
Co dělo se, opravdu jsem spala
nebo jsem se někam zatoulala?
A jen sama sebe se ptám,
proč cizí krev na rukou mám.
Proč od krve šaty a nohy od hlíny
a na duši tíživý pocit viny?
Slunce do mého pokoje nazírá,
mé myšlenky zvláštní závoj zastírá.
Vždyť nestalo se to poprvé,
proč nic nevím a proč tolik krve?
Jen sama sebe se můžu ptát,
je to důvod proč měla bych se bát?
Přečteno 446x
Tipy 4
Poslední tipující: ilona, E., CULIKATÁ, Boudicca
Komentáře (0)