Upírka
UPÍRKA
V černém hávu oděná dívka,
za ní kostel – hřbitovní zídka.
Každý večer probouzí se ze spánku,
ovívá ji temnota, plášť nočního vánku.
On zahlédl ji kráčet nocí,
šel za ní, srdce mu buší.
Pohled do očí – ten duši mu vzal,
co se to s ním stalo sám sebe se ptal.
Toužil po jejich rtech,
netušil, že vezme mu život a zastaví dech.
Přistoupil k ní, zhypnotizován pohledem jejich očí,
rty se střetly, všechno se s ním točí.
Poté ucítil na krku její dech,
ostrou bolest, vášní protkaný vzdech.
Krev mizela mu z těla,
nasytit svou krvežíznivou touhu tuto noc dívka chtěla.
Až bylo po všem tělo jeho sesulo se k zemi,
dívka odchází - mizí za hřbitovními zdemi.
Blíží se východ slunce musí jít spát,
do své rakve uložit se, nemrtvým však nemůže se nic zdát.
Večer co večer vstává z hrobu svého,
prokletá věčným životem – osudem upíra zlého.
Přečteno 632x
Tipy 11
Poslední tipující: Anjesis, E., Zasr. romantik, Charibeja, ZILA78, CULIKATÁ, temny.bard, Jeronym.
Komentáře (2)
Komentujících (2)