Anotace: Název = zadané téma. (P)O smrti... Dál posuďte sami :,)
Jsem růže na hrobě
Ze země vyrvána,
teď závisím na tobě,
Smrti tak vydána,
jsem růže na hrobě.
Na hrobě z kamene,
bez vláhy čiré,
chci napít se z pramene,
snad vody živé.
Tam kdesi, pode mnou,
tam všechno žije,
se štěstěnou nevěrnou,
když člověk hnije.
Je až k podivení,
to lidské bytí,
dříve tak nesnášení
teď z tebe se sytí.
A já bych též chtěla,
své ztracené kořeny
ovinout kolkolem
tvé hnilé mršiny.