Minotaurus
Anotace: Báseň? Ne! Osnova jistého příběhu;-)
Sbírka:
Slova děsu...
Tvrdé kopyto, kam dopadne i skála praská,
rohy ostré jak čepel kopí,
tělo pokryté srstí, tlama lačně mlaská,
dej pozor, když hlavu sklopí.
Bezbranná žena, v očích hrůza,strach a děs,
na pomoc spěchá nevelký muž,
ta stvůra bezcitná snad démon je běs,
teď ke střetu dojte. "Utíkej už"
Sklopil ďábel, sklopil své rohy,
v okamžik pouhý, ach k smrti jen krok,
teď chvějí se strachem, hrdiny nohy.
"Co tady dělám, snad nejsem cvok?"
Pak útok přišel, ach bože ta rychlost,
žena se v mdlobách dozadu zvrátí,
strach provrtal se kůží, dostal se na kost,
nejvyšší čas, kdy se už odvaha vrátí?
Přišla rána, tak hrozná, tak strašná,
chrabrý muž vyletěl vysoko k stropu,
přežil to, ach štěstí, pak myšlenka spásná,
sáhl tam kde "Lovec" nechal svou "stopu".
Hle náhle obrat, ta "stopa" je spása,
rohatec couvnul, v očích děs, strach,
zas vítězí "Lovec". Dobro, čest, krása.
Z ostudou utíká rohatej vrah.
Přečteno 474x
Tipy 10
Poslední tipující: Danga, Gabrielle, Anjesis, CULIKATÁ, Míša S.
Komentáře (2)
Komentujících (2)