Zkáza

Zkáza

Popravčí četa se krajinou táhne,
do pekla výpravčí - Smrt, koho teď stáhne?
Výčitky z mých činů doslova žádné,
myšlenky na konec - pocity správné.

Nepůjdu víckrát prašnou cestou domů,
poslední, co uslyším - údery zvonů...
Kdo by na to pomyslel a uvěřil tomu?
Den dnes provází blesky a dunění hromů.

Psaní jsem zanechal v oblacích z kouře,
v ten den zkázy začala ničivá bouře.
S každým řádkem sílí, ohnivý déšť se blíží,
z lidí živé pochodně, stíny se už neplíží...

Stromy na popel shoří, zeleň se vytrácí,
stavby hroutí se a boří, z nebe padají ptáci.
Láva namísto vody, tak osvěž se trochu,
dílo zkázy promění vše v kamennou sochu.
Autor Seegr, 03.03.2011
Přečteno 583x
Tipy 4
Poslední tipující: Charibeja
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel