Přízrak padlé války
Anotace: pro cizí spory trpět, pro cizí spory umírat... takhle je těžké dojít po sléze nějakého klidu
V nadzvuku podsvětního ticha,
lze potkat padlého živočicha,
jenž vinou lidských přičinění,
zradil prý sebe i svou zemi.
V odlesku dávno padlé války,
pouštěl krev za své rodné dálky.
Však v cárech, co mu zbyly z těla,
vás proklel za nočního šera,
a s údělem utýraných židů,
odmítnul dojít někdy klidu,
V bolestech, kdy mu nejhůř bylo,
zatratil, co mu ještě zbylo,
a vinou nepřátelských pastí,
popřel vše, co mu bylo vlastní.
Aby pak, až ho smrt konečně nalezne,
změnil se v to, čemuž nikdo nic nevezme.
Smrt ale opravdu nepěkně mění,
ty, kteří nemají v živých zalíbení,
proto se tohoto tvora dost děs,
mrtvý už je, tenhle přízračný běs.
Přečteno 434x
Tipy 15
Poslední tipující: E., vyskovak.cz, Juan Francesco de Faro, Kapka, Kars, seh, Emmelia, Charibeja, Izza, la loba
Komentáře (1)
Komentujících (1)