Adsumus!
Anotace: Jedna z mých více poct mistru Sapkowskému.
Jen černá kápě
A záblesk čepele
Probudí tě v noci
Vyskočíš z postele.
Jen železo chladné
Proti tobě jde
V ruce temného rytíře.
A na rtech slovo: Jsme.
Šustí černý plášť
Okované boty zvoní.
A ty víš až moc dobře
Že jsou to právě oni.
Bledý měsíc krutě mlčí.
Jen v odlesku jeho svitu
Vidíš, co je psáno.
A nikde není skrytu.
To slovo na čepeli
Už se mu dere z úst.
To slyšíš jako poslední.
Adsumus!
Komentáře (2)
Komentujících (2)