Komnata na rohu Severní
Anotace: Další silvestrovská báseň..
zaprášená komnata na rohu Severní
sousedé nevychází z úkrytu
děravá bota pekelným znamením jejich obav
v komnatě na rohu Severní
panenka ožívá na prahu komnaty
zrůdný skalpel z oka snímá
ruka básníka válící se opodál
v komnatě na rohu Severní
venku mráz kreslí pentagramy
na okna zchátralých domů
špína náhle ožívá
v komnatě na rohu Severní
slunce radši nepřekračuje obzor
ohřívá se v solárku
chléb evolvuje v plíseň
v komnatě na rohu Severní
smrtelná choroba vraždí pomalu ale rychle
stažené žaluzie předstírají podstatu
dřevěný houpací koník závodí sám
v komnatě na rohu Severní
ulice smutku
nepošlapané strouhy sněhu
stromy proměněné v pahýly doby
loutka s podřezaným hrdlem
směje se štípavým smíchem
v komnatě na rohu Severní
Komentáře (2)
Komentujících (2)