Anotace: Jak občas utéct ke snění...jak?
Jak
Jak kouzelné jsou kapičky rosy zavěšené ve stříbrné pavučině,
Jenž ve slunci svítání se zlatem třpytí.
Jak magické je zurčení vody v lesním potůčku,
Jenž rychle si ubíhá do dálky a svým třpytem umocňuje význam bytí.
Jak tajemné je vidět stromovou vílu s havraními vlasy,
Jak se ranní rosou brodí.
Jak nádherné je volně se nadechnout čerstvého vzduchu,
Jenž s novým svítáním se zvolna rodí.
Jak moc pronikají má slova do hlubin lidské duše,
Jenž je uzavřená a plná zloby.
Jak moc ostatní lidé, tak jako já,
Trpí tím těžkým a nemilostivým útlakem dnešní doby.
Jak se dá uniknout ze sevření kruté reality,
A navždy se uchýlit do vlídného světa fantazie a snů.
Jak mohu rozlomit a napořád změnit,
Nudnost a všednost všech mých dnů.
Jak může se změnit a prozřít ke kouzlům všech chvil,
Slepý lidský zrak.
Jak mohu utéct, když není kam?
Ptám se: jak?