Smlouva s ďáblem
Anotace: kdo jednou podepíše...
S očima vydloublýma z důlků,
v měsíci, který skryl se v novu,
v noci, jež pozbyla svou půlku,
pod klenbou rozbořených krovů,
kde život byl jen umíráním,
a smrt jen něžným slibem snění
před věcmi, jimž se neubráním
před tvory, od nichž únik není,
byl vložen v ústa slib a smlouva,
pro taje dnes snad pomíjivé,
však stylem, jenž se neomlouvá
a platbou jedné duše živé.
Byl podepsán pakt, zpečetěno,
tak užívej svých pozlátek,
však svoji duši odvrženou
víc nedostaneš nazpátek.
Přečteno 611x
Tipy 10
Poslední tipující: Lachailla, E., sýc, Doradan, Charibeja
Komentáře (0)