Anotace: Túto báseň som napísala včera večer, keď som nemohla zaspať. Považujem ju za podarenú. Je o tieňoch v mojej izbe, z ktorých mám často strach a zlý pocit.
Pokojná noc
tichá
len šum lístia vo vánku
akoby šepkalo
uspávanky pre deti
pokojný spánok
padol i na mňa
popletené sny
o krutej realite
šíria sa temnou izbou
a zrazu oheň
olizuje mi ruky
páli
šíri sa po celom mojom tele
dosť
zobuď sa
precitnutie do temnoty
oheň je preč
vydeseným pohľadom
blúdim v temnote noci
mám zlý pocit
to tie tiene
naťahujú sa ku mne
lapajú po mojej zatratenej duši
ozve sa môj výkrik
už sú preč
ale prídu zas
viem to