Čachtická paní
ČACHTICKÁ PANÍ
Koupe se v krvi – žije v hříchu,
pojem soucit jí je k smíchu.
Své oběti vysaje do poslední kapky,
neboť k mládí tím chce nalézt zkratky.
Pomatená, chorá mysl,
jaký má však tohle smysl?
Ubohé dívky stahovala z kůže,
a to vše konala pro jediného muže.
Toužila uchovat si věčné mládí a krásu,
nemyslela na svou duši - její spásu.
Láska někdy k šílenství nás dohání,
v jejím jméně konala věci, které hrůzou zavání.
Co je horší láska či smrt? Vyvstává otázka,
vždyť milovat je často jedna velká překážka.
Smrt ukončí každou bolest – necítíme nic,
na rozdíl od lásky - ta bývá k utrpení klíč.
Neměla bych obhajovat tuto krutou bytost,
avšak pokud ji drásal cit zvaný láska, mám s ní přec i lítost.
Přečteno 583x
Tipy 5
Poslední tipující: Elisa K., dark evelyn, Anjesis, Charibeja
Komentáře (1)
Komentujících (1)