Anotace: Možná to nakonec bude jinak, než se z počátku zdá (a možná, že ne). O upírech...
Sbírka: Zpěvy Krve
Zrcadlení
Dívám se na tvora,
zplozence noci,
kterýžto má mě plně
ve svojí moci.
Stojí tu, přede mnou,
jak socha z kamene,
jejíž vzhled i srdce
časem jsou neměnné.
Ve šklebu zuby cení,
ostré a od krve;
dnes není to naposled,
však ani poprvé.
Neštítí se zabíjet
všechny živé tvory
a vzít život člověku,
vůbec ho nebolí.
V očích mu plá divný oheň,
tak ledový a přece žhavý;
místo duše má pochodeň,
co stravuje a věčně pálí.
Ta postava vzdálená
přece dost blízká mi je,
strach mám, že nakonec mě
vlastnoručně zabije.
Bojím se toho obrazu,
jenž přede mnou stojí,
bojím se toho odrazu,
který se mě bojí.
A prý, že upíři se v zrcadle nevidí...
Zpětný nástin scény:
Upír / upírka vnikne někomu do domu a zabije svoji oběť. při odchodu se zadívá do velkého nástěnného zrcadla a pak přijde tahle báseň :,)
-----
Ne že bych někoho podceňovala, ale tady doma to jeden čtenář nepochopil, tak pro jistotu.
05.11.2012 15:02:12 | E.