Duše sebevraha
V mém životě krom zármutku už dále nic není,
vystoupil jsem v rozbřesku na nejvyšší most.
Co horšího než smrt najdu ve věčném osamění?
K pláči tisíc důvodů, žádný pro radost.
Jen okamžik! Jak stanul jsem - oči k východu,
jak slunce by mě lákalo - pojď ke mě - jeden krok,
dnes vím, že dobře vybral jsem své místo k odchodu,
dnes je to s jedním dnem celý první rok.
Jen jediný můj čin dnes mě z hrobu budí,
třeštím oči do tmy, v níž dále už nic není,
chladná země na kostech zetlelých mě studí,
ach nenechal jsem rodině žádné rozloučení!
A teď ni v hrobě studeném nemám nikdy klidu,
věčně pohřben zaživa - však k žití žádná snaha,
i kdybych se zas připojil k stárnoucímu lidu,
nikdo z nich už nestojí o duši sebevraha.
Přečteno 1085x
Tipy 8
Poslední tipující: Elisa K., Charibeja, Sarah, Nergal, Robin Marnolli, Joe Vai
Komentáře (4)
Komentujících (4)