Anotace: než jen v tomhle světě
jdi
pryč
z mého
černého
těla
Usedl jsi mi na hrudi
jako
shnilý
takhle se cítí
když mění se
ve vampýra.
Na hrudi kotva,
a světlo mě pálí,
proměna se nepovedla
a já mrtvým nerozumím,
nejsem a nebyla jsem
ale
budu
jednou mezi ně patřit.
Mrtvý na mě mluví,
neví, že jsem
ale nechci
měla bych.
Vítr co lechtá tě na tváři,
je můj dech,
křik z bílé kostry,
nahání ti husí kuži.
A já promlouvám s červy,
tančím ze záhrobí,
můj je,
pod tou mrtvou vrbou,
uhnila když mě pod ni zakopali.
Mráz ti jezdí po zádech,
jako mé šarlatové drápy,
tančící po víku,
mahagonové rakve.