Anotace: Ten kočár pojede už jen chvíli...
BÁL MRTVÝCH
Ten kočár stále ještě jel
mrtvého vozky biče prásk
v měsíčním svitu drnčivé mihotání skel
za dalším zákrutem příkrý sráz
Strnulé voskových pánů tváře
krajky dam natřásané výmoly
Na bále mrtvých kdo se snad neukáže
jen živořit s živými mu podsvětí dovolí
Ten kočár ještě chvíli jel
až ve ržání koní zanikl panstva křik
dychtivá touha se opřela do křídel
hladových supů přizvaných na piknik
V ozvěnách sténání nadešla přízraků hodina
mrtví tancují valčík
hodokvas
začíná
Praha, 10.8.2013