V potemnělé místnosti,
na stůl dopadají karty věčnosti.
Dva přízraky, sobě rovné
sedí naproti sobě.
Jedna zahalená v černém hávu,
druhá v bílém šarlatánu.
Obě se občas poohlédnou,
na muže pod peřinou.
V potemnělé místnosti,
šustí karty věčnosti.
Hrají hru o duši muže,
který zatím ve snách kluše.
Ticho a svit svíce,
poodkrývá přízrakům líce.
Dohrána je jedna hra,
která o vítězi nerozhodla.
O chvíli později
kdy se zdi bouří zachvěly.
Dopadlo na stůl eso s ďáblem
vítězí ta s černým hávem.
V potemnělé místnosti,
došustily karty věčnosti.
přízrak v černém hávu,
bere duši k ďáblu.