Anotace: někdy duše cítí, že musí Té druhé říct do očí....
Zase se ptáš, co bude zítra,
bílý stín a nebo černý mrak
kdo dal právo vrahům brát
beze jmenná jména co civí,
jako pouhý němý svěděk
z prázdných a dlouhých hřbitovních vrat.
Zase se ptáš proč ta chuť oceli v ústech
pach krve se pojí s touhou
jako by odevzdání se a pokora nebyly dost
jako by plamen mizející z očí nestačil.
Dávám se, nechceš brát
ptáš se a nechci odpovídat na věci Ti známé
nechci aby jsi věděla, že bolí i sen.
Jako bosý na rozpáleném písku, tančící v tichu
a Ty jako mandragora v nekonečných tónech hříchu
pojí nás dotek a rozděluje věčnost
prach
sen
už nechci jít dál, chci zůstat.