Anotace: večerní experiment
Tam na břehu, kde štěstí není
Lidé doufají, že se to změní
Avšak zlo jest mocné
A na lidi pohledy hází zlostné
Lidé ptají se: „Kde láska a štěstí je?“
Cosi z nich ten pocit saje
To zlo! Zlo uvnitř nás je příčinou strádání
Již není to pouhé zdání
Avšak skutečnost odražená v našich duších
A hroty šipek třpytí se v našich kuších
Já viděl tu strast, strast jenž ničí životy
A mrtvé hlavy napíchnuté na jejich ploty
Já zaslíbil sám sobě
Dopomůžu jim k jejich zlobě
Ukončím jejich životy
Napíchnu jejich hlavy na ty ploty
Já zlo jsem, zlo jenž vše zničí
Ve mně nesmírná zloba klíčí
Stojím tu a sleduju tu zkázu
A lituju svého věčného kazu
Nyní ve věčné prázdnotě
Skláním se své nahotě
Nahotě duševní, jenž mne ničí
A mé srdce bolestí křičí
Ptám se sám sebe
Proč samota mě zebe
Já zmařil životů tisíce
Ne úmyslně sice
ale přesto
nevrátím život v toto město
Hlasy krvelačných vran
slyším ze všech stran
Slétávají k masu, k masu jenž na mrtvolách visí
A ostré své zobáky tasí
Uklízí smrt a neštěstí
Tento čin vykonávají z neřestí
Avšak kosti zůstanou
A na březích mrtvé duše povstanou