Anotace: ...
Bylo krátce po setmění
když svíčky unavené
za okny jinovatkou popsané
psaly poslední chvíle
básníkům vlkům děsu
oddaní myšlenkám
nořící se do hlubin utrpení, zmaru
nic neříkajícího šepotu
krvácení múzy
pavučiny mechem svázané
nedokázaly zabránit
probouzející se nicotě
slábnoucí mysli zaslechly
skřípání nad střechami
krákorání morových ptáků
to havrani s vránami kroužili
nad propastí lidského utrpení
úděl černých, popelavých ptáků
létat v hejnu očí, to oni toužili
uvidět krvácející tepny
hnisajících, pohřbených mrtvol
kdesi pod vysokými skalisky hor
s pozůstalými
oděnými do smutečních hávů
nedaleké
chladné řeky naříkaly
hrdla opilých duší v lesích
tichu naslouchala
ta hrdla bolesti
ve změti křiku, lítosti
prohlubujících se jezer
jejich smýšlení nikdy nekončí
ponuré mlhy hlasité
zdi starých krčem obepínají
když nenávist ve víně
naznak plave,
nešťastné pohledy
jak předčasná rosa
rozházená na loukách
od domu k domu
smuteční temnota chodí
ostří tikajících hodin
v ozvěnách se ztrácí
šťastné kapky slov
před půlnocí zamilovaných