Anotace: je to jen sen
Z podzimních peřin z listoví
jak ostré hřeby trčí jehličí;
z ostružin koruna i trnité okovy;
kdo bez dechu, nekřičí
Dusot koní divokých tě děsí z temnot hvozdu,
neslyšíš větru šum, potoky či zpěv drozdů
Tobě vstříc povstává z oparu tiše
démon, hubitel z podsvětní říše
A z astrálu zběsilé ty skřeky
ve snu provázet budou tě věky;
rád by ses opět z vězení stromů
dostal pryč, utekl, schoval se domů
Zatím však mysl tvá plní se vizí
jak meč tě probodá a duše tvá mizí
...
Jak růže květ uvadáš,
tvé tělo se třese.
Pomalu ze sna procitáš
a budíš se v mlze v lese...