Anotace: Zdá se mi, že je reálný, skutečnější nežli realita... Ano, opravdu se mi to pouze jen zdá.
Je noc, tma, ticho
a ty poklidně spíš.
Dávej však pozor,
ať nenaletíš,
ať nestáhne tě v sebe sen,
klam, lež, výmysl je to jen.
Sladké může být takové zdání,
nevěřil bys tomu ani,
nabídne ti, co je k mání,
co je k mání, i co není.
Takové je prostě snění.