Anotace: z rozstřílených zákopů...
Sbírka: Země ran
Viz v bahně tlící utrhané oudy
a kosti čnící z plic a ledvin hroudy;
pach mršin ubíjí vůni všeho kvítí,
tak mrtvolně a chladně luna na kraj svítí;
Krev zaschla na v střeva bodlém bajonetu,
tam lebka roztříštěná střelbou kulometu.
Ze zákopu skrytého pod vrstvou hlíny
se šklebí ústa, v kterých vyschly sliny;
a hnijící děti leží rozervané na hnoji...
Západní fronta; jen pár týdnů po boji!
Tíživé
30.10.2015 18:23:15 | Black Sardinian