Anotace: když jdou na člověka muka
Lano měděné visé jen tak na půdě....
visí si tam v poklidu a nehnutě....
Člověk by normálně to lano vzal
a v poklidu do sběrny třeba dal.
Mé názory však váznou dnes kdesi....
kde, to až mě samotného děsí.
To jež tu visí tak hladce
připomíná mi mou hlavu na oprátce.
------
Cosi se zhoupne někde všeru
jen tak v reakci na nevěru
jen tak prosviští vzduchem postava
jež stydí se za svůj život a není náprava.
Tiše vyprchá život z té postavy bezděčné
snad najde cíl života tam nahoře na konečné
tam kde již nejezdí myšlenkové vlaky
tam kde se ctí se uchýlíme taky....
Takové těžkopádné, stejně jako to lano, jež se nám kolem krku stahuje, i když zdánlivě visí nehnutě.
10.07.2016 23:45:02 | Anagstrema