Anotace: Starší básnička ze šuplíku
Chodí nocí, nocí, tmou
obklopen ještě větší temnotou.
Pleť jak kosti nejbělejší
na ní šupiny ještěrčí.
Oči temný kus kamene
jen pouhý pohled zazebe.
Pohled plný nenávisti,
pokud se na tebe podívá, rychle zmizni!
Chodí nocí, nocí, tmou
obklopen ještě větší temnotou.
Pohyb naprosto beze zvuku,
tišší než-li chůze duchů.
Oblečen v černočerném plášti,
jež ušitý je z čisté zášti.
Chodí nocí, nocí, tmou
obklopen ještě větší temnotou.
Nejhrůznější ze všech zrůd
děsivý pán nočních můr.