Anotace: Nikoho nemine, každého miluje
Přišlas nečekaně a tiše,
důstojně, ale zároveň i jako klišé.
Jediným polibkem svých ledových úst,
vhrklas mi do těla snad milióny múz.
Tisíce obrázků z mého života,
a náhle jen ticho a prázdná nicota.
Vše ztraceno v pouhé chvíli,
šok na který nikdo nemá dostatek síly.
A Ty v té nicotě tiše zašeptáš,
že náš život nebyl jen náš.
Že všechny ty lásky, starosti a víru v nebe,
to vše jsme žili jen pro Tebe.
Teď jako ve šťastném konci pohádek,
přinášíš nám náš poslední spánek.
Něžně jako milenka
Věrně jako manželka
Pošeptáš že už přišel ten správný čas,
a zbytek z té nicoty bude jen náš.