Noční les
Slunce se sklání k západu,
nezůstávej můj milý pozadu,
tam v dálce šumí temný les,
nechoď tudy, nechoď přes.
Noční les jiný život má
a po západu slunce ožívá.
Tam v noci špatný vítr fouká
Tam lesní hejkal teskně houká
Tam temné oko na tě kouká
Tam tichý močál, žádná louka
Tam zjevují se divé slečny
Tam nečeká tě život věčný
To není hejkal, ani ženy
to noční ptáci probuzeni.
Vyrážejí v noci na lov
beze strachu beze slov.
Jen houkání sov ticho protne,
ten zvuk při kterém každý krotne
a tuhne krev v žilách.
Před svítáním dravci zase
vracejí se do svých hnízd.
Hejkal zmizí rázem v lese,
ustane i noční hvizd.
Přečteno 872x
Tipy 5
Poslední tipující: Jeněcovevzduchukrásného, breberkar, Etilik585
Komentáře (0)