Osud
- to je ten
co mi dosud
kazil mé plány
kazil mé touhy
- mít život dlouhý
a jeho přítel
nejbližší
- dovolím si podotknouti
zove se Čas
- ach, jak ten mé srdce rmoutí
srdce všech z nás
...
mé vlasy barvy uhlu
zbělely takřka během noci
svaly mé ochably, tvář povisla
kosti zřídly a vrásky zbrázdily mi skráň
marně se pídím po pomoci
která neexistuje
a tak přemýšlím nad jejich hrou
nad vzpomínkami
co ztrácí se mi
v záhybech mlžného rokeloru
plavím se v moři myšlenek
a stínů
na dřevěném voru
a čekám až do hry vstoupí třetí hráč
- netřeba zármutku
netřeba pláč
přijde brzy
tiše jak myš
vkrade se ke mně
s červenou maskou na tváři
planoucí oči zazáří
bělostné zuby se zašklebí
v pravici - BOŽE! - dýka velebí
přiblíží se ke mně blíž
a-
pak už nic