Anotace: rybám ve znamení ryb
svítá
ze dna moří jezer a řek
zvolna stoupají
na hladinu
omývanou záblesky
batolecího slunce
němá proroctví
utonulých ryb...
svítání za oknem
se přelívá
do mé oblouzené hlavy
na talíř jitra
s dosud světélkujími
okoralými stíny
blednoucích hvězd
z ničeho nic pleskla
mokrá páchnoucí jikra...