Noc vyšívá hvězdy do černého roucha (Bludička)
Anotace: Báseň o tajemných bytostech (bludičkách)
Noc vyšívá hvězdy do černého roucha
měsíček při tom cinká stříbrnou jehlou
Dole v bažinách kdosi tiše naslouchá
snad mládenec zahlédl bludičku zaběhlou
Cvenda do tmy zelené světlo hází
a jako přízrak poletuje nad močály
když bloudíš pomůže ti od nesnází
i když jste se té bludičky bály
Bludičky ty zelené oči mají
když jedna za druhou vylétli z bažiny
a když náhodou tě v šeru potkají
nevrátíš se víckrát z této krajiny
Přečteno 473x
Tipy 4
Poslední tipující: Pétík, Polux Troy
Komentáře (6)
Komentujících (2)