Anotace: ...a tvou daň...
Než své žití noční můře odevzdáš
a navždy v stínu zmizí tvoje činy,
zkus naposledy vyřknout Otčenáš
a doufat, že tě někdo zbaví viny.
Než potkáš ty, kterým dříve byl jsi katem,
a nebudeš tím, kdo má v ruce meč,
nebudeš se dávit kaviárem, zlatem,
a svědomí zavelí ti "Breč!"
Než najdeš cestu, kterou před roky jsi ztratil,
a zbytečným se začne zdáti čas,
zkus vzpomenout si, žes tu, abys platil
a že u brány potkáš nás!