Hudba v Mirabellu
Anotace: Překlad básně ''Musik im Mirabell' od Rakouského básníka George Trakla
Hudba v Mirabellu
( překlad Georg Trakl ''Musik im Mirabell' )
Pramen studánky zpívá
mrakům stojících na bílém jemném blankytu
a rozvážným tichým lidem jdoucím
večer starou zahradou
Mramor předků je v šedi
a ptačí houf letí do daleka
fauna s mrtvýma očima hledí
podél stínů, jež do tmy kloužou
rudé listoví padá ze starého stromu
a kruhy skrze otevřené okno
v místnosti září ohnivé světlo
jež maluje temné duchy strachu
Pobledlý cizinec do domu vstoupil
jen pes se řítí do chátrajících chodeb
když služka lampy zháší
její ucho slyší v noci zvuky sonát
Přečteno 363x
Tipy 2
Poslední tipující: Amiradi
Komentáře (0)