Anotace: zaříkávání naděje ( ..duc..puc..muc..truc.. )
uprostřed Půlnoční řeky
/..duc../
vyhoďme kotvu proti proudu macechy času
/..puc../
ať jsme zkolébáni vlnami bezčasí
do hlubin spánku
/..muc../
kéž se nám zazdá o arktické noci
za níž vyletují k nebi
opálové jiskry zážehu nového slunce
z dosud nevyhaslých sopek
v neprofláklých krajinách slunečních
protinožců...
/..truc../
"Arktická noc" mé nepřítomnosti na Literu zaznamenala svítání.
Rád jsem Tvé dílo četl a předpokládám, že neopomenu ani další.
22.11.2019 17:10:01 | JC senior
vnučičko, ducpucmuctruc-to je přece jen vyheknutých ozvěn pratruc**chi chi..:-D*
28.10.2019 11:43:01 | Frr
:-( milý Frr pradědáčku, víš, já se přiznám, já nevím, co je to duc, puc, muc, truc :-(, dívala jsem se do překladače, ale nic nevymyslel :-))! STejně se mi ale líbí opálové jiskry, neprofláklé krajiny . . . :-)!
28.10.2019 07:15:16 | Fany