Peří, černé jako saze.
V očích rusovláska plane.
Spaste duši, paní, pane!
Všechny hříchy vyjdou draze.
Kdo ho spatří - již nevzhlédne.
Slyšíš jeho křídel šum?
Chtěl bys radši k andělům.
Komu zpívá - tvář mu zbledne.
Na tvé prosby nepohne se.
Zobák trhá lidské květy.
Bouře běsní -fénix letí.
Černý fénix zkázu nese.