Anotace: všeho moc škodí
raduje se zahrada
zelenomodré steny
už diskrétně probleskují
rozdováděnými křovisky
barevně opentlené stromy
prorůstají zásnubní zídkou
jantarové mělčiny jejich moří
co nevidět pod kořeny splynou
s okrem zárodečné skály
od níž též pochází veškerá žízeň
té zdejší bláhové podzemě...
až splaskne tahle čarokrásná bublina
za vlnolamy podroušeného štěstí
slimáci věrozvěstové skropí
nedokonanou hostinu
svým vědoucím šlemem
a po čichu se vydají za vůněmi
věky zdiskredidovaného Ráje
*